Fysioblog

08
08-6-2018
0

Eerste indruk innovatieve 6D Tape veelbelovend

Kinesio Tape is al enkele jaren een veel gebruikt en populair hulpmiddel bij het genezen van blessures of het verminderen van pijn. Inmiddels is daar 6D tape; de nieuwste Finse innovatie op het gebied van kinesiologie taping. Kinesio Tape is van origine een 2-dimensionale tape, wat betekent dat de tape in de lengte mee rekt waarin je hem plakt. 6D Tape is, zoals de naam als zegt, een 6-dimensionale tape die in zowel de lengte, breedte als hoogte te rekken is. Op deze manier wordt het mogelijk om actief het herstelproces te versnellen, ook door de patiënt zelf. De eerste reacties waren veelbelovend. Hieronder leest u de belangrijkste bevindingen.

bodybow


6D Tape nog even kort samengevat

Wie zijn de 6D Tape gebruikers?

De 6d tape is ontworpen voor de fysiotherapie, de lymfatische therapie en de massagetherapie. De patiënt kan de behandeling zelf voortzetten.

Waarvoor kan de 6D Tape worden gebruikt?

De tape kan gebruikt worden bij acuut en chronisch letsel, het verminderen van rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, spierpijn, verstuikingen en littekenweefsel, maar ook voor houdingscorrecties of ter ondersteuning van de spieren en het verbeteren van sportprestaties. De tape kan gebruikt worden in combinatie met gewone kinesiologie tape. (Zie onderstaande afbeeldingen).

combinatie

Hoe werkt de 6D taping methode?

  • Controle - De huid moet droog, schoon en haarloos zijn. Gebruik eventueel een scheermes om het haar te verwijderen indien nodig. Het reinigen van de huid zorgt ervoor dat de tape beter hecht.          
  • Knippen - Knip de benodigde hoeveelheid van de tape af en rond de uiteinde van de tape af.
  • Tape - Verwijder voorzichtig het achtergrondpapier en probeer hierbij de plakkende kant van de tape niet aan te raken. Probeer bij het aanbrengen van de tape op de huid de tape niet meer dan 15% te rekken. Zodra de tape op de huid zit wrijf je er stevig overheen om er voor te zorgen dat de tape de juiste grip heeft op de huid.
  • Activeren - De werking van 6D-tape wordt geactiveerd door het weefsel met het handvat in verschillende richtingen te bewegen, bijvoorbeeld opheffen, draaien, strekken en duwen.
  • Verwijderen - De 6D-tape blijft 3 tot 10 dagen op de huid zitten, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en het gebruik van de hendels. 

Reacties op de 6D Tape

Patiënt: "Ik had ernstige schouderpijn en rugklachten. Mijn therapeut vroeg me of ik 6D tape wilde proberen. Zeer snel tijdens de behandeling merkte ik dat de ergste pijn verdwenen was. Ik voelde een warm gevoel rondom de plekken waar de tape geplakt was alsof de bloedsomloop verbeterde. Mijn handen voelden wel koud aan, maar dat is een teken van activatie van het lymfesysteem vertelde mijn therapeut." 

Ook haar lymgedrainage-therapeut was erg enthousiast na het zien van het resultaat: "Ik ben erg enthousiast over de 6D-tape en zal de tape vaker gebruiken bij het behandelen van littekenweefsel, lymfoedeem en pijnvermindering. Ik vind het een mooie innovatie en een geweldig hulpmiddel voor professionals. Het helpt het herstelproces echt versnellen dankzij de mogelijkheid van zelfbehandeling door de patiënt zelf." 

Fysiotherapeut: "Ik heb inmiddels vijf mensen behandeld met de tape. Tot nu toe is iedereen enthousiast over de werking en de voordelen die de tape biedt. Als het aan hun ligt worden ze als het nodig is vaker met dit product behandeld."


Onze eigen analyse

Los van de positieve reacties die we van therapeuten ontvingen, hebben we ook veel reacties gehad op de prijs. Veel therapeuten vonden de prijs aan de hoge kant. Vanwege de unieke behandelmethode moet de 6D Tape echter niet vergeleken worden met standaard kinesiologie tapes, maar met andere behandelmethodes:

chart

Als we toch het vergelijk maken met de standaard kinesiologie tape, dan is het verschil in prijs te verklaren door de hogere impact en de mogelijkheid tot zelfbehandeling:

Tabel


Laat je een reactie achter?

Leuk dat je onze blog gelezen hebt! Heb je er iets aan gehad? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar je reactie!

Bodybow Healthcare

  • Zeelandhaven 2, 3433 PL Nieuwegein
  • +31 (0)30 604 3552

Deel deze blog:

Facebook    Linkedin    Twitter    Mail

Plaats een reactie
Schrijf ons