Fysioblog

18
18-5-2018
0

Hoe gebruik ik een Dynaband?

De dynabands zijn er in verschillende maten, sterktes en kleuren. De banden zijn hierdoor een zeer geschikt product om verschillende oefeningen mee uit te voeren. De vijf kleuren geven de verschillende sterkes van de banden aan. Welke maten er zijn en welke kleur en sterkte het beste bij u past leest u hieronder.

bodybow


Het merk Uniband

Uniband is een bedrijf dat universele weerstandstraining en revalidatieproducten biedt voor in fysiotherapie, fitness en krachttraining. Uniband is bekend vanwege hun banden, ook wel Dynbands genoemd. Deze banden worden geproduceerd volgens de strenge eisen van het ‘ISO 9001 Quality Assured’. Deze eisen zorgen ervoor dat de banden een consistente spanning hebben, zonder overlap in weerstandsniveau tussen de verschillende banden.

band


Wat zijn dynabands?

Dynabands, ook wel aerobicbands, therabands of weerstandsbanden genoemd, zijn flexibele, elastische oefenbanden die variatie brengen in jouw trainingen. De oefenbanden zijn geschikt voor zowel de professional, als de sporter die graag zijn training thuis uitvoert. Door deze veelzijdigheid worden Dynabands gebruikt binnen de fysiotherapie, revalidatie, fitness en crossfit. De banden zijn beschikbaar in rollen van 5,5 meter, maar ook een rol van 50 meter die je zelf naar wens kan knippen. Om te trainen met de Dynabands wordt er aangeraden om een minimale lengte van 150cm aan te houden.

Dynaband 5cm Dynaband 50 m


Eigenschappen dynabands

Dynabands zijn gemaakt van 100% latexvrije elastomeren wat ervoor zorgt dat de aerobicbands geen nare eigenschappen hebben zoals een sterke geur, of de kans op allergische reacties. Ondanks dit hebben de banden dezelfde elasticiteit als latex en kan je ze gebruiken zonder poeder aan te brengen. Als je in een omgeving werkzaam bent of traint waar hygiëne een belangrijke rol speelt of als je allergische reacties wilt voorkomen, dan worden Dynabands geadviseerd.


Voordelen van dynabands

  • De banden maken het mogelijk om tientallen verschillende oefeningen uit te voeren met één simpele oefenband; met behulp van de oefenbanden train je de spieren in de armen, schouders, rug, borst, benen, buik en billen
  • De oefeningen worden als zeer gemakkelijk ervaren; de oefeningen kunnen zowel staand, liggend of zittend worden uitgevoerd (zie onderstaande afbeelding)
  • Het latexvrije materiaal plakt niet op de huid
  • De banden zijn makkelijk op te bergen en
  • De banden zijn makkelijk overal mee naartoe nemen

  Oefeningen


Hoe kies ik de juiste sterkte van de dynaband?

Welke sterkte of kleur u nodig heeft is afhankelijk van uw eigen kracht. Ben je een ervaren sporter of daag je jezelf graag uit? Dan zijn de Heavy of X-Heavy de beste keuze voor jou. Zit je op het moment in een revalidatieproces? Dan adviseren wij om rustig aan te beginnen, neem hierbij dan de X-Light of de Light. Zit je al verder in je revalidatie, of wil je graag wat meer spieropbouw trainen? Dan kan je het beste gaan voor een Medium, Light of Heavy band. Zie tabel hieronder:               

  Geel

X-Light                

  Rood

Light

  Groen

Medium

  Blauw  

Heavy

  Zwart

X-Heavy

  Utabel


Laat je een reactie achter?

Leuk dat je onze blog gelezen hebt! Heb je er iets aan gehad? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar je reactie!

Bodybow Healthcare

  • Zeelandhaven 2, 3433 PL Nieuwegein
  • +31 (0)30 604 3552

Deel deze blog:

Facebook    Linkedin    Twitter    Mail

Plaats een reactie
Schrijf ons