AurAir Pro 1 CO2 meter

Artikelnummer
103416

De AurAir luchtkwaliteitsmeter is zeer geschikt voor consumenten en professioneel gebruik. Bij het ontwerp zijn uitgangspunten gehanteerd belangrijk voor de consumenten en zakelijke markten: een open ontwerp, IoT gebaseerd, logica in de software, een ’open bed’ met connectoren. Al deze aspecten samen maakt dat de AurAir een goede privé en zakelijke investering is.

 • Koop er 3 voor € 239,00 € 197,52 per stuk en bespaar 5%
 • Koop er 6 voor € 232,00 € 191,74 per stuk en bespaar 7%
 • Koop er 11 voor € 225,00 € 185,95 per stuk en bespaar 10%
Van € 259,00 Speciale prijs € 249,00 € 205,79
Betaal tot 36 temijnen Vanaf € 8,59 per maand
Spray Pay
Let op! Geld lenen kost geld

De AurAir Pro heeft eigenschappen die u nergens anders vindt voor deze prijs

Deze eigenschappen heeft géén enkele luchtkwaliteitsmeter die minder dan €300 kost (sommige eigenschappen zijn zelfs uniek):

 • CO2 sensor heeft een meetbereik van 400-10.000 ppm. Om de nauwkeurigheid te bewaren kijkt de sensor naar de laagst gemeten CO2 waarde in een week, dit is de nieuwe buitenlucht CO2 waarde.
 • VOC (Volatile Organic Components) sensor die de AQI (Air Quality Index) meet van de lucht.
 • Temperatuur/luchtvochtigheid/luchtdruk sensor.
 • Plug & Play: geen ingewikkelde installatie procedure volgen, gewoon uit de doos halen en rechtstreeks in het stopcontact plaatsen. Installatie binnen 30 seconden dus.
 • Grafisch kleurenscherm: niet alleen kunt u de CO2 waardes volgen op het scherm, waar stijgende CO2 waardes andere kleuren krijgen maar ook kunt u op een grafiek de afgelopen 24 uur bekijken.
 • WiFi verbinding: de AurAir heeft standaard zelf een WiFi access point waar uw smartphone mee kan verbinden. U kunt ook de AurAir configureren om te verbinden met uw eigen WiFi netwerk zodat u via de gratis AurAir cloud omgeving meerdere meters kunt monitoren. Tevens kunt u de AurAir waardes laten versturen naar lokale servers. Technisch onderlegd? Probeer de AurAir REST API uit!
 • Gratis cloud omgeving: met een WiFi verbinding wordt ook automatisch een cloud verbinding gemaakt. U kunt dan op de AurAir cloud omgeving gratis naar uw historische meetwaardes kijken!
 • OTA (OverTheAir) updates: hiermee kunt u met behulp van een WiFi verbinding nieuwe software versies installeren in de AurAir door simpelweg een AurAir knop een seconde lang ingedrukt te houden. Een bug gevonden? Geen probleem! U krijgt tot minimaal een jaar na einde model reeks gratis updates.
 • Vervangbare sensoren: sensor kapot of verouderd? In de patent pending AurAir Sensor Bay op de achterkant kunt u makkelijk zelf uw sensoren vervangen.
 • Open ontwerp: maak uw eigen software en plaats deze in de AurAir om dingen te doen die AurAir niet heeft voorzien.
 • Kensington aansluiting: voorkom dat uw AurAir wordt meegenomen en leg hem aan het slot.

Overige informatie over praktijk ventilatie.

Volgende illustraties tonen het effect van ventileren en verluchten op het aantal microdruppels in de binnenlucht van een ruimte. Op alle illustraties zie je twee personen op een afstand meer dan 1,5 meter van elkaar. De persoon rechts is besmet met COVID-19 en praat tegen de andere persoon. Bij het praten komen geïnfecteerde druppels en microdruppels (rode bolletjes) vrij. Grotere druppels vallen snel neer omwille van hun zwaarder gewicht terwijl kleinere microdruppels lang kunnen rondzweven en zich verspreiden in de ruimte.

In een ruimte die niet of slecht geventileerd wordt, worden geïnfecteerde microdruppels niet of slechts beperkt afgevoerd naar de buitenlucht. Het aantal geïnfecteerde microdruppels in de ruimte neemt toe met de tijd. Het risico op besmetting voor andere gebruikers van de ruimte door het inademen van geïnfecteerde druppels in de binnenlucht stijgt, zelfs wanneer de besmette persoon al buiten is.

In een ruimte die mechanisch (systeem C of D) geventileerd wordt, is er constant toevoer van verse lucht (blauwe pijl) en afvoer van geïnfecteerde druppels (grijze pijl). Het aantal geïnfecteerde microdruppels in de ruimte is kleiner dan wanneer er niet of slecht wordt geventileerd. Het risico op besmetting voor andere gebruikers van de ruimte door het inademen van geïnfecteerde microdruppels in de binnenlucht is kleiner.

In een ruimte die natuurlijk wordt geventileerd zonder een ventilatiesysteem, via het openen van ramen (links) of via een ventilatiesysteem A (rechts) is er toevoer van verse lucht (blauwe pijl) en afvoer van geïnfecteerde microdruppels (grijze pijl).

Het aantal geïnfecteerde microdruppels in de ruimte is kleiner dan wanneer er niet of slecht wordt geventileerd. Het risico op besmetting voor andere gebruikers van de ruimte door het inademen van geïnfecteerde druppels in de binnenlucht is daarom kleiner. 

Wanneer de ruimte ook nog aanvullend wordt verlucht door het volledig openen van de ramen zal aantal geïnfecteerde microdruppels in de ruimtes nog verkleinen, waardoor het risico op besmetting via de lucht ook kleiner wordt. Dit extra effect blijft zolang de ramen volledig geopend zijn.

 

Bron: Vlaanderen is zorg, officiële website van de Vlaamse overheid

Hoe weet u of uw praktijk goed is geventileerd?

Dat kunt u doorlopend controleren met CO2 meters. Zijn meten de hoeveelheid CO2 in de lucht. Komt de waarde boven de 1200 PPM (parts per million) dan wordt een signaal afgegeven en moet u beter ventileren. Uw praktijkruimte is op dat moment een bedreiging voor de gezondheid.

Richtlijnen voor CO2 in binnenruimtes.

In lijn met de richtlijnen zoals geformuleerd door de GGD, de ARBO catalogussen en het Programma Frisse Scholen klasse C maken onderstaande CO2 monitoren gebruik van de volgende kleurcodering voor het weergeven van het CO2-niveau:

Groen: 400 tot 800 PPM is goed (±400 is het niveau van de buitenlucht).

Oranje: 800 tot 1200 is medium.

Rood: 1200+ is slecht (1200 is echt de limiet voor binnenlucht, ventileren is noodzakelijk).

Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw patiënten en uw collega’s in een veilige en gezonde ruimte verblijven.

Meer informatie
Merk Bodybow
Prijs € 259,00
Schrijf je eigen review
Je reviewed:AurAir Pro 1 CO2 meter
Jouw rating

We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!